FAQ

Wij krijgen vaak vragen over henna. Daarom hebben wij ze allemaal even op een rij gezet.

1. Is het zetten van henna pijnlijk, net als tatoeages? 

Henna is geheel pijnloos. In tegenstelling tot tatoeages, is henna tijdelijk en niet permanent. 

2. Waar kan je allemaal henna zetten?

Henna wordt traditioneel gezien vaak op handen en voeten gezet. Maar wij hebben ook wel eens henna op de bovenarm gezet. Eigenlijk kan je het overal zetten. Wat jij wilt! 

3. Hoe lang duurt een hennasessie?

De tijd dat henna gezet wordt is afhankelijk van het design en de snelheid van de henna artist. Een simpel design van pols tot vinger duurt ongeveer 10 minuten. Een zware bridal design kan tussen de 3 en 6 uur in beslag nemen. 

4. Hoe krijg ik een donkere kleur?

De kleur die henna afgeeft is een natuurlijke kleur. Nadat de henna opgedroogd en eraf geschraapt is, duurt het kleurproces nog 48 uur. Je zal zien dat de kleur langzaamaan verandert van oranje naar donkerbruin/rood. De diepte van de kleur hangt van een paar factoren af: 1. de kwaliteit van de henna. 2. Je lichaamswarmte 3. de plek waar de henna is aangebracht en 4. de nazorg. 

5. Hoe lang blijft het zitten?

Henna blijft ongeveer 1,5 week goed zitten. Dit is afhankelijk van je huid en hoe vaak je water gebruikt. Hoe minder vaak de henna nat wordt, hoe langer het blijft zitten. Vermijd zeep en scrubs. 

6. Kan ik henna sneller laten verdwijnen?

Henna blijft ruim 2 weken zichtbaar. Na 1,5 week begint het de vervagen. Dit is niet een al te mooi proces. Je kan het niet van de een op de andere dag verwijderen. Wel kan je het proces versnellen:

- week het in de douche

  - scrub je huid

7. Wat is zwarte henna?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. Zwarte henna is chemisch en niet natuurlijk. Er wordt een klein beetje hennapoeder gemixt met PPD(Parafenyleendiamine). Dit is een kleurstof die te vinden is in haarverf, foto-ontwikkelaars, textielverf, drukkleurstoffen en ook in sinaasappelschil. Je kan hier een allergische reactie van krijgen: jeuk, zwelling, roodheid, blaren, brandwonden en ook een infectie aan je lymfeklieren. Er is geen medicijn om dit te genezen, dus blijf uit de buurt van PPD en zwarte henna. De hennacones die je bij de toko koopt, zijn vol chemische troep. Trap er dus niet in wanneer de verpakking zegt ‘fresh natural henna’. Henna blijft namelijk maar 5 dagen buiten de koeling goed. Henna is van nature (donker)groen en kleurt bij naar donkerbruin/rood. 

8. Wat is white henna?

De trend van 2015: zogenaamde witte henna. Net als zwarte henna, bestaat er ook geen witte henna. Vaak is dit gewoon een witte bodypaint, helemaal veilig voor je huid.